Din hjärna kommer att tacka dig.

Välkommen till en välförtjänt micropaus. Här hittar du några smakprov av våra kortaste pass, helt kostnadsfritt, för dig att ta en naggande god paus från allt som snurrar i vardagen. Välj en plats där du får vara ostörd under pausen. Sitt eller stå i en avspänd position, med rak rygg, båda fotsulorna i parallella i golvet och låt händerna vila bekvämt. Lyssna gärna i hörlurar och med slutna ögon. Så får du en fokuserad stund för dig själv med god återhämtning.

Andrum - 4 min  Andrum är en kort guidad meditation som du med fördel kan göra om du känner dig stressad, splittrad, eller bara behöver stanna upp för att "få koll på läget". 1. Att öppna upp för vad som pågår just nu; i tankar, känslor och i kroppen. 2. Att samla uppmärksamheten till andningen. 3. Att vidga uppmärksamheten till att vara närvarande här och nu, med vad som än pågår.

Andrum - 4 min

Andrum är en kort guidad meditation som du med fördel kan göra om du känner dig stressad, splittrad, eller bara behöver stanna upp för att "få koll på läget".

1. Att öppna upp för vad som pågår just nu; i tankar, känslor och i kroppen.

2. Att samla uppmärksamheten till andningen.

3. Att vidga uppmärksamheten till att vara närvarande här och nu, med vad som än pågår.

SOAS - 5 min  SOAS är ett verktyg inom mindfulness . En förkortning som hjälper hjärnan att träna på att bli mer medveten om vad som händer, så vi kan fatta medvetna beslut i stället för att bara reagera automatiskt.  S tannar upp .  O bserverar.  A ccepterar.  S varar  eller  Släpper.

SOAS - 5 min

SOAS är ett verktyg inom mindfulness. En förkortning som hjälper hjärnan att träna på att bli mer medveten om vad som händer, så vi kan fatta medvetna beslut i stället för att bara reagera automatiskt.

Stannar upp.

Observerar.

Accepterar.

Svarar eller Släpper.

Färgstark - 10 minuter  Vill du prova en lite längre övning med fokus på aktiv vila, spänningsreglering i kroppen och visualisering för en god känsla så är det här en skön övning. Efteråt kommer du att känna dig utvilad, pigg och fylld med något extra bra. En stunds effektiv återhämtning som snabbt ger hjärnan ny värdefull energi!  Photo by  Sharon Pittaway  on  Unsplash

Färgstark - 10 minuter

Vill du prova en lite längre övning med fokus på aktiv vila, spänningsreglering i kroppen och visualisering för en god känsla så är det här en skön övning.

Efteråt kommer du att känna dig utvilad, pigg och fylld med något extra bra.

En stunds effektiv återhämtning som snabbt ger hjärnan ny värdefull energi!

Photo by Sharon Pittaway on Unsplash